”Förra året blev det väldigt uppskattat”. Got Event satsar på reducerat pris för barn och unga skolelever som vill se Gothenburg horse show. Världseliten inom hästsport kommer till Göteborg och förvandlar hockeytemplet Scandinavium till hästborg i fem dagar mellan den 20 och 25 februari.

Tävlingarna lockar varje år tusentals besökare och de främsta utövarna inom hoppning, dressyr, körning och flera andra ridsporter.

– Det är en av världens tre främsta inomhustävlingar för ridsporten. Det var också i just Göteborg som världscupen i både dressyr och hästhoppning startade en gång i tiden. Detta är tävlingar på väldigt hög nivå och Scandinavium som arena ger en häftig upplevelse för alla i publiken, säger Lotta Nibell, vd på Got Event.

Två pass att välja mellan
Nu satsar arrangerande Got Event på reducerat pris för barn och unga skolungdomar.

– Framförallt är det till skolor och elever i Göteborgs Stad. Både onsdagskvällen och torsdag på dagen är inriktade på ungdomarna, så de kan välja att gå på något av de passen till reducerat pris.

Ordinarie pris är 150 kronor men Got Events erbjudande gör att det bara kostar 30 kronor per barn/ungdom. Dessutom får en vuxen per tio barn/ungdom gå in kostnadsfritt.

– Vi är ju en del av staden, och det är väldigt roligt att visa upp stadens evenemang och ge våra unga en kulturupplevelse på det här sättet.

Bättre än Las Vegas
Det är andra året i rad som Got Event har ett liknande erbjudande.

– Förra året blev det väldigt uppskattat och många som nappade. Innan vi gick ut med att vi kör ett liknande upplägg även i år har många hört av sig till oss för att fråga om vi gör om det även 2018. Med tanke på det stora intresset är det extra roligt att vi kan svara ja på den frågan, säger Lotta Nibell,

Hon lägger också till lite kuriosa:

– Detta blir 22:a gången som vi i Göteborg har världscupfinaler. Det är fler finaler än vad någon annan stad i världen har haft. Till och med fler än Las Vegas, som har haft tio eller tolv finaler genom åren.