Hoppas nå en yngre publik. Med nya programpunkter och reducerat pris för barn och unga skolelever hoppas Got event få nästa generations hästälskare till Gothenburg horse show.

Under Gothenburg horse show fylls Scandinavium av sågspån, hästar och andäktigt spännande ögonblick när världseliten tävlar i hoppning, dressyr, körning och mycket mer. Det är en av världens största inomhustävlingar inom ridsport och har sedan starten haft över 2,5 miljoner besökare.

I år har man tagit ännu ett steg för att bredda evenemanget. Genom en helt ny ungdomssatsning hoppas man nå en yngre publik.

För skolor och föreningar
– Vi har utökat programmet med två kvällar då unga hästar och unga ryttare får möjlighet att tävla i anrika Scandinavium. Vi hoppas också att det ska locka en ny och yngre publik även till läktarna, berättar Lotta Nibell, vd på Got event.

Två eftermiddagar av Gothenburg horse show är på detta sätt är vikt åt nästa generations hästälskare. På programmet står bland annat Swedish warmblood trophy, då unga hästar tävlar i såväl dressyr som hoppning, semifinal i Sverigeponnyn och Mounted games – en gymkhanauppvisning.

Ungdomssatsningen vänder sig till skolor och föreningar i Göteborg som till reducerat pris kan gå med sina barn och unga tisdag och onsdag eftermiddag den 21 och 22 februari klockan 16.00. Biljetterna kostar 30 kronor per elev (ordinarie pris 150 kronor) och en ledare per 10 elever går med kostnadsfritt. Se mer information nedan.

2BF6_3.jpg

På onsdag den 22 februari står bland annat tävlingsgrenen gymkhana på programmet. Foto: Claes Jakobsson