Stor bredd på idrottsgrenar. Gymnaster, simmare, seglare och thaiboxare fanns bland de närmare 160 av Göteborgs totalt 330 SM-vinnare som samlades i onsdags kväll på Kvibergs kantin för att ta emot Göteborgs Stads gratulationer för sina framgångar under 2015.

– Det blev en riktigt lyckad kväll. Framförallt är det roligt att kunna lyfta fram och hedra utövarna inom mindre kända idrotter. Det var många som tackade oss just för det och sa att de hoppas att de är tillbaka nästa år, säger Johanna Tidholm, planeringsledare idrotts- och föreningsförvaltningen som arrangerat årets fest för Göteborgs SM-medaljörer.

Från 70 föreningar
Totalt blev 330 Göteborgsidrottare från 70 föreningar svenska mästare i sina respektive grenar förra året. Bredden är stor – vattenskidor, boule, fotboll, rullstolsinnebandy, orientering, golf, boxning, goalball…

– Det visar verkligen vilken grym idrottsstad Göteborg är. Och det är idrottare från föreningarna vi stöttar – de till och med tränar på våra anläggningar, säger Johanna Tidholm.