Ungdomarna har själva fått lägga många timmar på målning och inredning. Foto: Jörgen Ståhl

På lördag den 24 maj smygöppnar Ungdomssatsningens nya lokaler ”Fängelset” i Härlanda Park. Under eftermiddagen kommer engagerade ungdomar att visa de specialinbjudna gästerna tillrätta i de nyrenoverade rummen.

Under lördagen kommer demoband att spela i arrangemangshallen och man ska ha utlottningar av bland annat cd-plattor och biobiljetter.

En multimediastudio, fotolabb, ateljé och café är exempel på verksamheter som är under uppbyggnad och som man under dagen kan anmäla sitt intresse för.

Hektiska veckor

Efter Higab:s renovering, har ungdomarna tagit vid med utformningen av inomhusmiljön. Många timmar har lagts på målning och inredning.

De senaste veckorna har varit bråda, allt måste bli klart. Möbler, symaskiner till verkstan och material till fotolabbet är sådant som ska köpas in.

– Det sista vi ska göra nu är att installera ljud och ljus, så att våra demoband kan spela på lördag, berättar Jörgen Ståhl, en av projektledarna.

Härlanda fängelse där de nya ungdomslokalerna inryms. Foto: Jörgen Ståhl

Information via SMS

I dagarna går en personlig inbjudan till invigningen ut per post, till Örgryte och Härlandas alla 2500 ungdomar mellan 16 och 20 år. I vanliga fall får de ungdomar som redan engagerat sig i projektet eller lämnat intresseanmälan, all information via SMS.

I samband med invigningen öppnar utställningen ”To do for youths”. På skärmar och i foldrar får man information om verksamheter för ungdomar mellan 16 och 20, i de båda stadsdelarna.

Ungdomsmottagningen, Kulturhuset, föreningar och, inte minst, Ungdomssatsningen, är alla representerade i materialet. Utställningen ska sedan vandra runt till andra platser i stadsdelarna som ungdomarna besöker.

Officiell invigning i augusti

På verksamhetens nya hemsida www.fangelset.nu, kan man snart läsa mer om vad som kommer att hända framöver i de spännande lokalerna.

Ett tips är att hålla ögonen extra vidöppna efter den officiella invigningen i augusti. Då utlovas något extraordinärt med många populära gäster i det gamla fängelset.