Svalka dig i det varma vädret! Göteborg har flera vattenlekar där Plaskis i Majorna är den mest kända. När värmen nu sveper in över staden startar vattenlekarna upp. Senast den 3 juni öppnar Plaskis för sommarsäsongen.

Älvsborgsdammen, eller Plaskis som den populärt kallas, är en välbesökt plats i Majorna för många aktiviteter. På sommaren fylls den med vatten för att man ska kunna plaska i den.

– Det är megaloppis i Majorna sista helgen i maj. När den är slut kan vi göra i ordning Plaskis och sedan fylla den med vatten. Så vi planerar att öppna den senast den 3 juni, säger Tomas Herdesköld, teknisk förvaltare på stadsmiljöförvaltningen.

Efter loppisen ska dammen tvättas och göras fräsch innan den fylls med vatten. Det tar ungefär ett dygn att fylla dammen.

Upptäck stadens vattenlekar

I Göteborg finns det totalt fyra vattenlekar där Plaskis är en. När nu sommarvärmen slagit till startas anläggningarna upp. Månadsparken i Kortedala har redan slagits på, Odinsplatsen startas upp i denna vecka och Angeredsparken i nästa vecka.