Skridskokul, matcher och ungdomsträning. Ruddalens ishall står nu klar och förra helgen öppnade hallen för för föreningsverksamhet. Först ut var skridskokul för barn 6 till 9 år som hölls av SK Höjden följt av matcher och ungdomsträning. Ishallen är efterlängtad av många föreningar inom olika issporter.   

Foto: Jennie Thor

Under jullovet är hallen även öppen för allmänhetens åkning, vilket brukar vara ett populärt inslag för många jullovslediga.

I mars nästa år kommer även Ruddalens skrinnarhall som nu renoveras stå klar med skrinnaroval och stora isytor för föreningar, skolor och allmänhet. Detta kommer göra Ruddalen till ett än mer attraktivt idrottscentrum.

Invigning i samband med bandy VM

Den officiella invigningen av Ruddalens ishall sker i samband med bandy VM för juniorer den 20-22 januari. Världens bästa bandyspelare gör då upp om VM medaljerna. Efter VM är det dags för SM- slutspel då Sveriges främsta junior- och ungdomslag möts i den nybyggda ishallen.

Nya hallar på gång inom det närmaste året

Flera ishallar i Göteborg är gamla och slitna och ska eller håller på att renoveras. På kort sikt har detta inneburit minskade istider för allmänheten för att möjliggöra träningstider för föreningslivet. Men på lång sikt ger det fler och nyare ishallar och mer tid för allmänhetens åkning.

Kvibergs Parks ishall blir klar våren 2023 och då kommer Isdala rivas för att ge plats åt en simhall. Senhöst/vinter 2023 beräknas en ny ishall stå klar där Slottsskogsrinken tidigare stod.

Öppettider i hallen

Ruddalens ishall kommer hålla öppet för allmänheten på skolloven och skolor kommer kunna boka tider efter jullovet.

Ruddalens öppettider för allmänhetens åkning: Skridskoåkning för allmänheten, öppettider – Göteborgs Stad (goteborg.se)