Av seniorer för seniorer. På fredag 27 oktober är det dags för Seniormässan på Allégården. Årets tema är ”tillsammans” och för besökarna väntar en rad spännande utställare och föreläsare.

– Seniormässan är en heldag skapad av seniorer för seniorer. Det är fjärde året i rad som vi lyfter fram ett tema och bjuder in aktuella föreläsare och utställare, säger Sara Väärand, äldrekonsulent i Majorna-Linné.

351E.jpg
Årets tema ”tillsammans” präglar programmet och mässan kommer att bjuda på en mix av lättsam information och djupare innehåll.

– Vi lyfter fram social gemenskap genom föreningsliv, träffpunkter, frivilligcentraler och volontäruppdrag. Vänskap och integration lyfts fram genom föreläsningar och teater, säger Sara Väärand.

Vad hoppas du att besökarna får ut av mässan?
– Jag tror att man under dagen får mer kännedom om vart man kan vända sig om man söker social gemenskap eller vill göra en volontärinsats. Samtidigt tror jag att vi alla får med oss några aha-upplevelser om vänskap och integration, säger Sara Väärand.

Mässan arrangeras av Hälsofrämjande och förebyggande enheten i stadsdelen Majorna-Linné tillsammans med Allégårdens pensionärsförening, frivilligcentralerna Chapman och Oscar samt flera andra föreningar.

Seniormässan hålls på Allégården på Södra Allégatan 4, klockan 9.45-15 den 27 oktober. Alla är välkomna och inträdet är gratis.