Öppet för seniorer. Klassisk folkparksfest med tombola, chokladhjul bollkastning och tipspromenad. Dessutom dans och musik från 50- och 60-talet tillsammans med Fjällornas Trio. Så startar sommaren på Kålltorps fritidsgård i nästa vecka, på tisdag 12 juni.

Sommarsäsongen inleds med folkparksfest på fritidsgården. I entrébiljetten för 50 kronor ingår korv med bröd och dricka, liksom kaffe och bulle – utöver dans och underhållning.

– PRO Björkekärr och PRO Östra har haft sommarkafé på fritidsgården i många år. Det är på tisdagar under flera tillfällen. Många uppskattar det här med dans och att umgås. Folkparksfesten blir en start på sommarsäsongen, säger Emma Nilsson, äldrekonsulent på hälsofrämjande- och förebyggandeenheten i stadsdelen Örgryte-Härlanda.

Tidsenlig musik
– Vi vill testa nya saker och detta är en samverkansaktivitet för oss på hälsofrämjande- och förebyggandeenheten och föreningslivet i form av bouleklubben och PRO-föreningarna. Alla blir delaktiga i planeringen och det blir något som vi vet blir roligt för våra seniorer.

Fjällornas trio kommer att spela musik från 1950- och -60-talet. Det är valfri klädsel, men det får gärna vara inspirerat av tidsepoken kring mitten av 1900-talet.

– Vi håller på med planeringen nu och det är roligt om vi kan nå ut till många. Alla i hela staden är välkomna. Målgruppen är seniorer.

Sommaraktiviteter
Efter 12 juni finns ett program med sommarkafé varje tisdag under perioden 19 juni till 21 augusti på just Kålltorps fritidsgård. Bouleklubben välkomnar seniorer varje måndag och torsdag klockan 11.00 till 13.30 vid Apslätten.

– Vi kommer att ha många andra aktiviteter också under sommaren, som utflykt till Styrsö och en hel del annat.