Blandat program Sommarprogrammet i Flunsåsparken på Hisingen har premiär den 7 juni med Göteborg wind orchestra och Åsa Fång. Då intervjuas också Swicky Krantz, som startade verksamheten, om Flunsåsparkens 40 år.

Flunsåsparken ligger nära Wieselgrensplatsen på Hisingen och firar 40-årsjubileum i år. Inför sommarsäsongen har parken fått nya bänkar, nytt scengolv och ny gräsmatta genom park- och naturförvaltningen och socialförvaltningen Hisingen som sköter programmet i parken.

– Uppfräschningen har gjort parken lite mer levande och förbättringarna har gjort att parken blivit ett populärt utflyktsmål, säger Peter Karlsson, utvecklingsledare förening och civilsamhälle, socialförvaltningen Hisingen.

Underhållning på tisdagar

När verksamheten i Flunsåsparken startade för 40 år sedan blev det tradition att ha underhållning på tisdagskvällarna. Det mesta som sker i parken i år är på tisdagar, förutom familjedagen den 19 juni.

– Så vi har gått tillbaka till det konceptet och det är en park där även andra arrangerar program. Göteborgs 400-årsjubileum och äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen ordnar en sommarfestival för seniorer.

Fri entré

Under fyra veckor i sommar arrangerar förvaltningen för funktionsstöd aktiviteter i Flunsåsparken. Det blir till exempel teater och sång för barn, unga och familjer. Det är fri entré till Flunsåsparken. Parkerar gör du enklast på Rambergsvallen eller Wieselgrensplatsen.

Göteborg wind orchestra med Åsa Fång är först ut i sommar i Flunsåsparken.