I Bergsjön för första gången. Stjärnfestival för barnen, allsångskvällar i Kortedala och konserter på Kafé Marmelad. Det är några av nyheterna i årets program från Sommarunderhållningen. Den 28 maj drar det igång med en spelmansstämma.

Sommarunderhållningen har funnits i Göteborg sedan 1946 och flera av punkterna i programmet har varit med länge. Allsången är inne på sin 19:e sommar och får i år besök av bland andra Lasse Brandeby. Dessutom avviker man från sin vanliga scen på Slottsskogsteatern och gör även tre gästspelskvällar i Kortedala.

En annan nyhet i programmet är konsertkvällar på Kafé Marmelad i Majorna, som går under namnet ”Sommarmelad” och startar den 9 juni. Programmet pågår sedan varje torsdag fram till och med den 11 augusti, då det utlovas något alldeles extra, än så länge hemligt.

Stjärnfest i Botaniska
4648.jpg
Liksom tidigare tar underhållningen vid några tillfällen plats på olika stadsdelstorg. I år är det premiär för Rymdtorget i Bergsjön, där det den 18 juni bjuds på en hel eftermiddag med musik på. På scen står bland annat de somaliska artisterna Shamsa Mohamed Foot och Hussein Shire.

För barnen blir det som vanligt barnteater, musik och sagor. Dessutom ordnas det för första gången ett firande av Tanabata – en asiatisk stjärnfestival. Den 7 juli håller dansaren och koreografen Ami Skånberg Dahlstedt i firandets aktiviteter i Botaniska trädgården.

Avslutas i september
Annat som syns i programmet är en satsning av och för Göteborgs romer, konsert med The Cloud och Abjeez samt ett internationellt gästspel från Kuba med X-Alfonso. Den 6 juni firas nationaldagen i Hammarkullen och den 16 juli intas Slottsskogen av ung, tysk rockmusik.

Sommarunderhållningen avslutas med Folknöjesdagen i Slottsskogen den 11 september.