Sommarunderhållningen, som ända sedan 1946 har förstrött och roat göteborgarna, har premiär på måndag. I år lanseras på nytt ett stort och brett program som också letar sig ut till nya områden och nya scener.

Nytt för årets Sommarunderhållning är att barnföreställningarna åker på turné och besöker Lärjedalen, Hisingen, Västra Frölunda, Bergsjön och Majorna innan den etablerar sig på Slottsskogsteatern under fem veckor.

Till de nya spelplatserna hör också Älvsborgs fästning där söndagseftermiddagarna bjuder på en rad spännande namn. Några av de mest bekanta är Svante Thuresson, Åsas Fång och Karin Klingenstierna.

Musiken hämtas från hela världen

Men ingen sommarunderhållning vore komplett utan den traditionella och populära SommarEstraden. Dessutom väntar en 16:e säsong med allsång på Slottsskogsteatern.

Programledaren Toby Magnusson välkomnar bland andra Stefan Ljungqvist till Estraden medan Lasse Brandeby återfinns bland allsångens gäster. Andra favoriter som återkommer är Blå Timmen på Stadsmuseets innergård, visaftnarna på Gräfsnäsgården och söndagkvällarnas Berättelser vid elden.

Även fjolårets satsning under Kulturkalaset får en fortsättning. Lördagen den 16 augusti bjuder Sommarunderhållningen på en rad framträdanden på Kanaltorget och i Bommentältet. Bland artisterna märks den mångsidige Ale Möller som behärskar fler instrument än de allra flesta. Och musiken – den hämtas till Göteborg från hela världen.