Snabbkurs i serieteckning, filmer som baseras på serier och en utställning av Högsbo-kollektivet Världens Ende. Frölunda bibliotek bjuder på ett späckat program för serieälskare denna och nästa vecka

Biblioteket i Frölunda kulturhus är tidigt ute med en aptitretare inför ”storasystern” Stadsbibliotekets årligen återkommande serievecka, som startar först nästa vecka.

”Roligt att värma upp”

Redan på måndagen öppnade seriekollektivt Världens Ende, som har ateljé i Högsbo, en utställning som är utspridd både i biblioteket och i kulturhuset.

– Vi har också jobbat med serier under lång tid och tyckte det var roligt att kunna ”värma upp” med en egen variant ute hos oss, säger Jennie Wangel på Frölunda bibliotek.

Hon berättar att Frölunda bibliotek bland annat har låtit skolklasser komma och möta unga, kvinnliga serieskapare.

Yvette Gustafsson lär ut grunderna

– Tillsammans med kulturhuset har vi jobbat mot skolorna och haft riktigt stora namn här som eleverna har fått träffa, bland andra Annelie Furmark, Åsa Grennvall och Liv Strömquist, säger Jennie Wangel.

Tisdag, onsdag och torsdag i nästa vecka bjuder biblioteket på filmer som grundar sig på serieböckerna Hellboy, serieromanen Persepolis samt superhjälteserien X-men. Det är fri entré till filmerna, men biljett behövs.

På torsdag 25 mars kan man få en gratis lektion i serietecknandets konst. Yvette Gustafsson, erfaren tecknare som bland annat arbetar för Seriefrämjandet, lär ut grunderna i serietecknande på bara en timme.