Sommararrangemang för alla åldrar. Författarna Åke Edwardson och Aino Trosell kommer dit, liksom folkdansare och afrikanska dansare. Och Evert Taubes och Edith Piafs musik hörs där också - i Positivparken i Frölunda.

Positivparken vid Frölunda kulturhus är en utflyktspark, en lek- och mötesplats för hela familjen och för alla generationer.

Här finns gräs, parkourpark, picknickplatser, studsmattor, utegym, bänkar och bord och en bemannad lekplats. Här kan man grilla vid öppna grillplatser eller äta sin medhavda matsäck i parkens stuga.

1-årskalas på lördag
Men också lyssna på musik, delta i kreativa måndagsträffar, som till exempel afrikansk dans med Afro Wikings. För nu har den nya parken laddat upp med ett stort och brett sommarprogram, ända in i september.

– Vi vill att parken ska vara en mötesplats för alla och med programmen ökar vi tillgängligheten till kultur.

– Positivparken, med lekplatsen Positivet, är en vacker plats som många besökare redan har upptäckt och vi vill med arrangemangen medverka till att göra besöket ännu mer positivt säger Linnea Åhlander, kulturproducent på Frölunda kulturhus.

Positivparken invigdes 25 maj 2013. Nästan på dagen ett år senare, lördag 24 maj, blir det stort 1-årskalas, med Lillens tivoli, hundgårdsaktiviteter, musik med LongKalsong och Fredrik Sjöberg, dragspel och sång, dansuppvisning, parkour, ukulele, capoeira och poängpromenad. Ettårsfirandet pågår klockan 11-16.

Regnbågspicknick under West Pride
Lördag 31 maj blir det regnbågspicknick i gräset, eftersom det då är dags för den stora West Pride festivalen i Göteborg

Måndag 2 juni står den japanska diktformen haiku på programmet. Maria Pohl, konstnär och författare till haikuboken ”Klart till halvklart” håller i en lekfull skrivarverkstad, med start kl 18.

Onsdag 11 juni kan man följa med på en vandring i sommarkvällen med temat ”Frölunda då och nu” med Per Nyman som guide. Start kl 18 vid Frölunda kulturhus.

Sedan fortsätter programmet hela sommaren – med författarbesök, konserter, dans och workshops. Från breakdans och tango till att virka eller göra kransar i silkespapper. Och det är fri entré till alltihop.

Ovanstående är bara axplock ur programmet. Hela programmet finns på länken här neda.