Massor att göra både utom- och inomhus. Skridskor, pulka eller schack. Klappa sjöborrar, designa disktrasor eller gör en filmaffisch! Nästa vecka är det sportlov i Göteborg – och ingen behöver sakna kul grejer att göra.

Göteborgs Stad: Här hittar du massor av lovaktiviteter

Sportlovet ser ut att bli kallt och vitt i Göteborg. Simhallar, skridskobanor, bibliotek, museer och parklekar har fått ihop en lång lista med aktiviteter, både inne i centrum och ute i stadsdelarna.

Här är bara några exempel:

I Angered Arena kan man på måndag förmiddag prova att åka skridsko utan risk att ramla, tack vare en sele som är fäst i taket. Det kallas ”No Fall Skating” och är främst avsett för personer med funktionsnedsättningar. Personal finns på plats för att hjälpa till. Här kan tjejer och killar med funktionsnedsättning även testa kälkhockey.

Röhsska museet bjuder in till tryckerifest i det nya rummet Studion. Barn med eller utan vuxna får skapa sin egen textildesign med färg och tryck.

Sjöfartsmuseet Akvariet kan man kolla in de vanligaste havsdjuren vid den populära klapptanken. Här får man också veta mer om pirater förr och nu och sjörövaren Alwilda tar med barnen på upptäcktsfärd i museet.

Göteborgs stadsmuseum bjuder på filmvisningar och låter barnen göra egna filmaffischer. Pedagoger från Hagabion är med för att på ett lekfullt vis prata om filmerna med barnen. Filmerna – bland andra den Oscarsnominerade Victor och Josefin – är gratis.

Stadsbiblioteket har sportlovpyssel på barnavdelningen och där man kan också prova att programmera ett eget spel med hjälp av programspråket Scratch. Inga förkunskaper krävs.

Den som hellre vill vara utomhus kan besöka Slottsskogens djurpark och se när sälarna eller pingvinerna får mat eller delta i någon av Plikta parkleks aktiviteter.
Parkleken är öppen hela veckan och erbjuder bland annat karaoke, design av disktrasor, schackturnering, måla tavlor och som avslutning på fredag sportlovsdisco.

I Trädgårdsföreningen händer det mycket spännande för barnen, som kan följa med på tropisk guidning i Palmhuset eller göra egna frömuffins att mata fåglarna med nu när det är kallt.

I Positivparken i Frölunda är grillen tänd varje dag. Inne i värmestugan kommer det vara uppdukat för pärlplatte-maraton varje vardag. Slutresultatet ska ställas ut på Frölunda Kulturhus i mars.

Rannebergsbadet har drop-in simskola och i Kärra simhall kan man testa hinderbana, fensim och snorkel. Även Askims simhall har en hinderbana under sportlovet.

Den som vill testa klättervägg kan åka till KlätterDomen i Kviberg på tisdagen, då det finns instruktör på plats. Och på Strike & Co Gamlestadsvägen 2, kan man prova på bowling.

Älvstrandens bibliotek satsar på schack under sportlovet medan den som känner för frisbeegolf eller fotbollsgolf kan ta sig till Skatå s, där det finns ledare varje vardag mellan 13.30 och 15.00.

Utbudet av aktiviteter är mycket stort. För exakta uppgifter om öppettider, eventuella avgifter se länken här nedanför.