”Blandat blir bäst för alla”. Billig, nyttig och klimatsmart mat, mindfulness i teori och praktiken och dans till svängiga Folkparksorkestern – det är några av inslagen på Dalheimers hus späckade program på Hälsoveckan den 20–26 januari.

– Det händer mycket hos oss nästa vecka. Allt från föreläsningar till olika aktiviteter och gratis prova-på-träningspass. Varje dag har vi också utställare i form av framför allt funktionshinderföreningar, säger Elisabeth Orrö som är gruppchef för friskvården på Dalheimers hus.

En programpunkt hon vill slå ett särskilt slag för är lunchdiscot ”Lunchbeat” klockan tolv nästa fredag.

– Det blir ett jättekul sätt att starta helgen – kom och dansa loss en halvtimme, och runda av med lunch i vår restaurang, säger Elisabeth Orrö.

Brett program
Programpunkterna är öppna för alla, även om Dalheimers hus har ett särskilt uppdrag att rikta sig mot personer med olika typer av funktionsnedsättning.

– Men vi vill att det är blandat – det blir bäst för alla, säger Elisabeth Orrö.

Bland föreläsningarna finns bland annat ”Bra mat för dig, din plånbok och planeten” där dietisten och kokboksförfattaren Hanna Olvenmark berättar om billig, hälsosam och klimatsmart mat, och ”Mindfulness – verktyg för stresshantering” med sjuksköterskan och yogaläraren Helena Löwen-Åberg.

Körsång och dansgung
Det blir också föreläsningar om allt från ätstörningar till hur våra relationer påverkas av våra nya digitala beteendemönster – en stor ämnesbredd, alltså.

Och så blir det musik. På måndagens invigning uppträder kören Vassego å sitt, som har både rullstolsburna och gående medlemmar, och på lördagen den 26 januari avslutas veckan med dans till Folkparksorkestern.

Resten av programmet hittar du via länken nedan.

Gratis – men boka plats!
Hälsoveckan är ett samarbete mellan social resursförvaltning, som står för programmet på Dalheimers hus, och Idrotts- och föreningsförvaltningen som under veckan anordnar gratis friskvårdsaktiviteter på många anläggningar runtom i staden.

Till de flesta av programpunkterna på Dalheimers hus behöver man boka plats, vilket kan göras här. Alla aktiviteter är gratis med undantag för de som hålls i badet.

Hälsoveckan på Dalheimers hus pågår den 20–26 januari.

I bassängen blir det bland annat vattengympa med discotema. Foto: Lo Birgersson