Kreativitet och kusligheter. Har du lust att följa med på piratvandring, eller kanske ta rygg på museidetektiven Gudrun? Törs du smaka på en mjölmask, eller kollar du hellre när Slottsskogens Humboldtpingviner får mat? Sportlovsutbudet är som vanligt brett och fantasieggande med massor av arrangemang runt hela Göteborg.

Kreativitet eller kusligheter, lugna lekar eller hemska hyss – det krävs minst en kvartsrast för att fundera igenom vad man egentligen vill hitta på under det stundande sportlovet.

Smaka mjölmask eller gissa giraffbajs?
En hel del av arrangemangen skulle aldrig en vuxen våga sig på, men kanske, kanske man törs om man är lite yngre. Som att till exempel smaka på en mjölmask, klappa en fågelspindel och stoppa ner handen i en av de hemliga lådorna på Universeum.

Kanske vågar man till och med träffa boaormarna Madde och Bo på Naturhistoriska museet. Där laddar man med ett Afrika-tema under hela sportlovsveckan, och du får till exempel hjälp att lära dig se skillnad på elefant- och giraffbajs! Passa på att lyssna på regnskogen och savannens djur när du ändå är där.

För den som har mer högtflygande planer är Aeroseum det självklara utflyktsmålet. Provsitt i ett flygplan och ta chansen i roliga flygtävlingar. Skulle du bli nyfiken på att veta mer om molnen erbjuder Konstmuseet den perfekta uppföljningen: Där tittar man närmare på molnbilder som August Strindberg lät göra för över ett hundra år sedan.

Museidetektiv bjuder på upptåg
På Sjöfartsmuseet kan man gå på piratvandring medan Världskulturmuseet museidetektiv Gudrun har planer på helt andra spaningar. Räkna med en del tokiga upptåg när Gudrun är i farten.

Har du fortfarande krafter kvar? I så fall rekommenderas Stadsmuseets tuffa utmaning: slå tillbaka de marodörer som intagit Göteborg. Alla sportlovsfirare behövs för att rädda staden. Särskilt de mellan 6 och 10 år.

Skulle du bli lite sugen efter att ha sett Slottsskogens sälar och Humboldtpingviner utspisas kan en tur till Botaniska trädgården löna sig. Där får man inte bara titta på exotiska frukter – man får smaka på dem också.