Premiär med fritt inträde. På lördag 19 november är det premiär för en ny tävling på och runt Ullevi. Då avgörs Ullevi arena challenge, en fem kilometer lång hinderbana med 60 utmanande hinder utplacerade på och utanför Ullevi. Eliten går för fullt, men i klassen Run for fun räcker det att se om det går att ta sig förbi.

Deltagarna springer en fem kilometer lång hinderbana med utmaningar som pyramiden, monkey bars och farmers walk. Det finns inga el- eller vattenhinder, däremot världens högsta ramp. För elitklasserna är det ett krav att klara alla hinder för att bli godkända, men i Run for fun räcker det med tre seriösa försök för att ta sig vidare.

Målet att bli en av de största i Sverige
– Ullevi är en fantastisk arena med en helt unik historia som vi vill ska bli mer levande året runt. Att utnyttja arenan för en växande och spektakulär sport under en årstid där Ullevi normalt står tom känns väldigt bra och är helt i linje med vår ambition. Att vi dessutom har möjlighet att bjuda in alla göteborgare och tillresta att gratis titta på tävlingarna känns också helt rätt, säger Lotta Nibell, vd Got Event.

Målsättningen är att inom tre år skapa en av de största obstacle course race-tävlingarna i Sverige.