”Vi finns som turistbyrå för göteborgarna också”. Hallå där, Elisabeth Rönngren, tillförordnad teamledare på Gothenburg visitor centre. Ni har en mobil turistbyrå i Göteborg i sommar, hur kommer det sig?

Elisabeth Rönngren, teamledare på Gothenburg visitor centre, berättar att den mobila turistbyrån generellt bemötts positivt.

– Som så många andra har vi fått tänka om och tänka nytt på grund av covid-19-pandemin. Vi vill inte att det ska vara smockfullt på vårt besökscentrum vid Kungsportsplatsen. Vi vet också att många vill hemestra. Vi vill möta folk på plats, inte bara inne i staden utan också i förorten.

När började ni med den mobila turistbyrån?

– I slutet av juni/början av juli. Vi har ett samarbete med trafikkontorets projekt “Flygande mattan” som kommer till torg i staden under sommaren. När det är aktiviteter där är vi ofta med, med undantag om det är dåligt väder.

 Var har ni varit hittills?

– Vi är på Kortedala torg under juli, vi är på Blå stället i Angered av och till under hela sommaren. Ibland är vi vid Plikta i Slottsskogen, då Stinsen Sightseeing kör sina turer där.

Var kommer ni att vara framöver?

– I augusti är vi på Dr Fries torg. Vi kommer att vara med på Västerhavsveckan, när det är aktiviteter vid Askimsbadet. Men kommer det till något vill vi testa det också!

Vad har ni med er för material?

– Vi har med oss allmänna broschyrer, som Göteborgsguiden och Göteborgskartan. Det handlar mycket om att vara utomhus, vi har med oss Ut & Njut och mycket från Västkuststiftelsen. Det är också det som många frågar om. Var kan vi vara ute, var kan vi vandra och var kan vi göra dagsutflykter. Vi får också många frågor om badplatser, aktiviteter för barn och folk plockar med sig en del broschyrer.

Hur har den mobila turistbyrån tagits emot?

– Generellt har vi blivit väldigt positivt bemötta. “Jaha, vad kul är ni här?” Det blir mer spontant, till skillnad mot besökarna på Kungsportsplatsen som kommer mer förberedda, de vet till exempel att de vill åka till skärgården och vill ha en detaljplan. Men det också tanken, att väcka intresset och visa att vi finns som turistbyrå för göteborgarna också och inte bara för turisterna.

Kommer den mobila turistbyrån att återkomma?

– Vi ska utvärdera den efter sommaren och se om den är ett vinnande koncept.