Massor på programmet. Kemiexperiment på Naturhistoriska, Mumintroll och serier på Konstmuseet, en skridskotur på Ruddalen. Det är ett axplock av alla aktiviteter för barn, ungdom och vuxna som anordnas i staden under sportlovet.

Sportlovsaktiviteter i Göteborgs Stads kalendarium
Skridskoåkning för allmänheten

Årets sportlov erbjuder en uppsjö av olika aktiviteter för alla åldrar runtom i hela staden. Många är dessutom gratis. I kalendariet på Göteborgs Stads webbplats hittar du dem alla – här listar vi ett litet urval. Mer information om tider och eventuella avgifter hittar du i kalendariet på länken nedan.

Hyr skridskor och hjälm
Skridskosugen? Då kan du ta en isig tur på någon av stadens sju ishallar och utomhusbanor. På de flesta går det också att hyra skridskor och hjälm för en överkomlig peng.

Vet du vad en svällpappersbrännare är? Inte vi heller, men den som vill veta kan bege sig till Göteborgs stadsmuseums workshop där människor i alla åldrar kan skapa kännbara, tredimensionella bilder. Aktiviteten utgår från utställningen Kännbart, som visar konst som är skapad för att upplevas utan varken syn eller hörsel.

På stadens bibliotek händer det mycket i veckan. På Biskopsgårdens bibliotek kan barn och unga till exempel lära sig programmera dataspel, spela lajvrollspel och lösa ett mystiskt detektivmysterium.

Högläsning ur Tove Janssons böcker
Vill du veta vad som händer om man blandar rödkålssaft och bakpulver? Eller göra andra kemiska experiment med vanliga grejer som finns i skafferiet? Då kan du bege dig till Naturhistoriska museets aktivitet Skafferikemi, som är lämpligt för barn från fyra år i vuxens sällskap.

Men anledning av den pågående utställningen om Tove Jansson anordnar Göteborgs konstmuseum kreativa aktiviteter med serietema för unga i olika åldrar. Dessutom hålls sagostunder med högläsning ur Tove Janssons klassiska barnberättelser.

Om du är mellan 10 och 18 år och vill inomhussporta på sportlovet kan du besöka Frölunda Winter Games i Gothia Arena vid Ängåsvallen. Bakom arrangemanget står flera idrottsföreningar och besökarna kan prova på ett varierat utbud av futsal, dans handboll, judo och parkour.