Hur får vi tag i EM-biljetter, vad gör den radiostyrda bilen inne på Ullevi och hur ska jag ta mig från frissan till bröllopsfotografen under marathon? Göteborgs Stads växel fick många och skiftande frågor under EM-veckan. Men tack vare ökade öppettider och extrainkallade telefonister orsakade anhopningen av samtal inga problem.

– EM-veckan blev ju lite annorlunda för oss med arbete både kvällar och helger men det har flutit väldigt bra och varit väldigt roligt, säger Ulla Nilsson på fastighetskontoret.

Få arga samtal

Någon exakt siffra på hur många samtal finns dock inte.

– Det var vad vi räknat med, varken mer eller mindre.

Vanligast var biljettfrågor, särskilt när tävlingarna väl kommit igång. Många ville ha kontakt med de tävlande ländernas lag. Andra ringde och frågade om borttappade saker, var idrottarna bodde och tider för prisutdelningarna.

Och särskilt under marathon-dagarna fick trafikkontoret ta emot mängder av frågor om avspärrningarna i city. De arga samtalen var ändå inte så många berättar telefonisten Eva Eriksson.

Brudens öde okänt

– Det var några enstaka som tyckte att avspärrningarna var dumma. De bodde så centralt att de tyckte det hindrade deras planer och då framför allt marathonloppen.

Också efter EM har det kommit många samtal, bland annat har flera hjälporganisationer frågat efter överblivet material, souvenirer med mera, som kanske går att skänka bort.

Hur det gick för bruden att ta sig från frissan vid Kopparmärra till fotografen på Vasaplatsen vet inte Eva Eriksson.

– Men jag hoppas det gick bra!