Öppnar i januari. Stadsbiblioteket 300 m2 öppnar i nya lokaler vid Gustaf Adolfs torg i januari. Det får fokus på inspiration och att underlätta för snabba besök.  Nuvarande 300 m2 på Södra hamngatan stänger den 12 december.

Från början var Stadsbiblioteket 300 m2 en av flera ersättningslokaler när Stadsbiblioteket vid Götaplatsen renoverades 2012 till 2014. Det har under åren blivit ett av de mest välbesökta biblioteken i staden. Nu flyttar biblioteket till nya lokaler vid Gustaf Adolfs torg.

– Vi är så glada för denna möjlighet att dels få fortsätta erbjuda biblioteksservice i Brunnsparken och att dessutom, med det nya läget, kunna locka in helt nya biblioteksanvändare, säger Anna Petrén Kihlström, verksamhetsområdeschef för Stadsbiblioteket.

Fokus på inspiration

Det finns inte något exakt datum när det nya biblioteket öppnar, men det blir någon gång i januari.

– Då står vi redo att välkomna göteborgarna till ett bibliotek med fokus på inspiration. Vi kommer att visa mycket nyheter, ge boktips, skapa färdiga bokkassar för barn med mera, och vara ett fint komplement till stadens övriga folkbibliotek. Vi vill också underlätta för besökare att kunna utföra snabba ärenden som att hämta reservationer och att enkelt lämna tillbaka det man lånat, säger Anna Petrén Kihlström.

Under tiden 300 m2 är stängt går det att hämta reservationer på Stadsbiblioteket på Götaplatsen. Där går det även att lämna tillbaka sina lån dygnet runt.