Stickning och språk. Vill du öva på svenska i ett avslappnat och trevligt sammanhang, eller lära dig nya handarbetstekniker från andra kulturer? Då har Stadsbiblioteket evenemanget för dig.

– Tanken är att man ska kunna handarbeta, lyssna och prata samtidigt, och kanske lära sig nya stick- eller brodersätt. Att prata om det man gör med händerna är också ett väldigt bra sätt att träna språk, säger Mirjam Önner, bibliotekarie på Stadsbiblioteket.

Språkträffarna med handarbete är en ny satsning inom Stadsbibliotekets programverksamhet och en vidareutveckling av deras språkträffar och bokcirklar på lätt svenska. Upplägget är enkelt – man träffas och handarbetar tillsammans, och pratar om vad man gör. Och litteratur, så klart, det är ju på biblioteket.

”Hoppas på blandad grupp”
– Vi kommer ha ett tema varje träff, där vi presenterar och pratar om en bok som finns utgiven på lätt svenska. Vi kommer också att ställa fram böcker om handarbete och hantverk, säger Mirjam Önner.

Hon kommer leda träffarna tillsammans med Metta Karlsson som är engagerad i ett nätverk för stickningsintresserade.

– Metta kommer att marknadsföra träffarna i sina kanaler, och vi skickar ut till bland annat kvinnogrupper. Vi hoppas på en blandad grupp, och alla som är intresserade av handarbete är välkomna, säger Mirjam Önner.