Fyra dagar med åtta författare från fyra världsdelar. Den som inte vill trängas på Bokmässan kan komma till Trappscenen på Stadsbiblioteket för att träffa åtta aktuella och spännande författare, det är fri entré.

På Stadsbibliotekets Trappscen finns den 25–28 september möjlighet att höra spännande berättelser från hela världen. Då kommer bland andra amerikanskan Nicole Krauss, syriskan Samar Yazbek, chilenskan Nona Fernándes och finskan Sirpa Kähkönen att berätta som sitt författarskap i sina senaste böcker.

– Alla är intressanta. På den internationella författarscenen vill vi lyfta författare från hela världen, kanske inte alltid de mest kända, men de som har nåt extra och som vi tycker borde ha en större publik. Personligen ser jag fram emot Samar Yasbek, som har intervjuat och skriver om kvinnor som varit aktiva i det syriska motståndet. Även Nicole Krauss, från USA, är ett spännande namn, säger programsamordnaren Martin Holmquist.

Författarträffarna är kostnadsfria för besökare och den som blir sugen på att läsa boken kan passa på att låna den från biblioteket.

Just det här programmet pågår samtidigt som Bokmässan då många författare besöker Göteborg. Men Internationella författarscenen på Stadsbiblioteket fortsätter hela hösten. Se program i länken nedan.