Stadsbibliotekets höstsatsning på ny teknik och sociala medier lockade så många intresserade att man nu presenterar fler arrangemang med liknande inriktning. Premiär redan till helgen.

– Vi vill gärna försöka nå både dem som inte har så mycket förkunskaper och dem som kan lite mer. Därför ska även nybörjaren, som kanske bara vill känna och prova på en läs- och eller surfplatta, vara lika välkommen som de mer datavana, säger Elin Falkman som är informatör på Stadsbiblioteket och fortsätter:

Jobbar med digital tillgänglighet

– Vi har till exempel märkt att många äldre uppskattar e-böckerna där man kan förstora texter så att de blir lätta att läsa även om man har lite sämre syn.

Medan höstens temasatsning i första hand riktade in sig på sociala medier har vårens träffar även fokus på vilka möjligheter den fria tekniken erbjuder oss.

Stadsbiblioteket vid Götaplatsen jobbar mycket med den digitala tillgängligheten på alla sina avdelningar. Därför kommer också vårens teknikarrangemang att vara spridda på olika håll i huset.

Vissa arrangemang kräver föranmälan

– Det här är något som berör alla verksamheter – då vill också att alla ska ta del av det säger Elin Falkman.

På lördag den 19:e februari och söndag den 20:e februari erbjuds en hel rad arrangemang. Men redan nu kan den intresserade boka in ytterligare tre dagar i almanackan: torsdagen den 24 februari, onsdag-torsdag 2-3 mars och torsdagen 24 mars.

Stadsbibliotekets policy att allt ska vara gratis, lättillgängligt och fritt att använda gäller även för tekniksatsningen – men för en del av arrangemangen krävs föranmälan.