Känns det inte som lite vår i luften, nu äntligen? Vill du få mer vårkänningar kan besöka Stadsbibliotekets "Vårkänsla" på lördag den 14 mars, med vårdoftande programpunkter för hela familjen.

Silversmeden Kristina Bergström kommer och visar hur man kan göra smycken i det nya materialet silverlera.

– Det dök upp för något år sedan, vi har ett par olika böcker om silverlera, ett par tre exemplar av varje. Men de är så väldigt populära att jag varit och köpt in ett extra exemplar inför den här dagen, säger den ansvariga bibliotekarie Annette Olausson Jonsson.

Gör originella arrangemang

Silverlera består av silverpartiklar blandat med ett organiskt bindemedel och vatten. När man bränner leran i 600-900 grader brinner det organiska materialet bort och silverpartiklarna fästs mot varandra utan att smälta.

Några av Kristina Bergströms smycken finns förresten redan nu att beskåda i ett par montrar på biblioteket.

Efter det får biblioteket besök av floristen Hanna Björk, lärare på Munkeröds floristutbildning, som visar blomsterarrangemang att göra själv eller inspireras vidare av.

– Hon har väldigt roliga och originella idéer, berättar Annette Olausson Jonsson. När hon var här för några år sedan och visade påskarrangemang gjorde hon bland annat om en påskliljelök till en kyckling med hjälp av några metallben.

Tre vinner böcker

Slutligen kommer trädgårdsdesigner Cecilia Sundholm från Mästeriet i Kungsbacka och berättar hur man bygger en trädgård.

– Hon kommer att visa bilder på olika trädgårdar och ge tips om växtval och design i praktiken.

Föredragen pågår mellan 12 och 15:30, med en kvarts paus emellan. Under hela denna tid, och ända till kl 16, pågår också en tipspromenad i hela huset, för hela familjen. Temat är vårtecken. Tre vinnare belönas med varsin bok.

Klockan 14 är det också sagostund för barn från fyra år. Författaren, konstnären och galleristen Margareta Fredén läser ur sin Linas grönsaksbok, men har också med sig en väska med spännande saker i.