”Ambition att ha något för alla”. Innehållet i höstens program på Stadsbiblioteket spretar som vanligt åt olika håll. Det blir allt ifrån sagoläsningar på olika språk, bokcirklar, författarbesök och filmfestival för unga. "Vår ambition är att ha något för alla", säger Martin Holmquist, programsamordnare på Stadsbiblioteket.   

Bland de svenska författarbesöken finns Susanna Alakoski som är aktuell med första delen av en kvinnohistorisk romansvit. Det blir även flera internationella gäster i programserien Internationell författarscen Göteborg. Brittiska Tessa Hadley (Syskonen, Sent på dagen) är en av dessa.

Filmfestival 25–28 oktober
Under Göteborgs konstbiennal ställer en grupp svenska och senegalesiska konstnärer ut i utställningshallen i ett samarbete med Konstepidemin.

– En rolig nyhet är att Stadsbiblioteket blir en av huvudarenorna för Göteborg Film Festival Prisma, som tidigare hette Lilla filmfestivalen, för barn och unga. Den 25–28 oktober gästas biblioteket av celebra gäster, det blir filmworkshops och förstås massor av film, berättar Martin Holmquist.

Program i fickformat
Du hittar programmet online. Nytt för i höst är att det finns tryckta månadskalendarier i ett smidigt fickformat att hämta på biblioteket, ett för varje månad.