Lär om appar och sociala medier. På lördag och söndag är det dags för höstens första teknikhelg på Stadsbiblioteket. Besökarna får möjlighet att lära sig om sociala medier, så som Facebook och nya Google+. Dessutom är det öppet hus för alla som vill ha hjälp med sin smartphone, surfplatta eller läsplatta.

De första teknikhelgerna arrangerades hösten 2010. De blev så populära att Stadsbiblioteket fortsatte satsningen i våras. Nu är det alltså dags för höstens första veckoslut i teknikens tecken.

På lördag och söndag blir det föreläsningar om olika sociala medier, så som Facebook, Twitter, LinkedIn och nya Google+. Hur fungerar de och vad är de bra för? Besökarna får också chans att lära sig blogga.

Föreläsningarna är gratis men föranmälan krävs. För tider och anmälan se länken nedan. Mellan klockan 11 och 17 både lördag och söndag är det samtidigt öppet hus, ”teknik drop-in”, på Stadsbiblioteket. Då är såväl nybörjare som mer vana användare välkomna till biblioteket för att få hjälp med att låna e-böcker, komma igång med sin smartphone, prova en läsplatta och surfa på en ipad. Tips på roliga och nyttiga appar utlovas också.