Arkeologiska fynd från den grundstötta ostindiefararen, världens enda majblommemaskin och gamla bilder från varvsepoken är bara något av det som visas upp på stadsmuseets dag på söndag. För fjärde året i rad öppnar museet sitt stora magasin på Lindholmen för allmänheten. Bo Knutsson från Antikrundan finns också på plats för att titta på göteborgarnas medhavda föremål.

– Man kan ta med sig en antikvitet eller något gammalt föremål om man är osäker på hur gammalt det är eller vad det kan vara värt. Vi väntar oss mycket folk så man får bara ha med sig ett föremål, säger Karsten Bjergfelt på stadsmuseet.

Hantverk årets tema

59A4_2.jpgFörra året lockade de öppna magasinen över 5.000 besökare. Temat för årets öppna magasin är hantverk, som en koppling till stadsmuseets pågående utställning ”Handens intelligens”.

På plats i magasinet på Polstjärnegatan 8 finns därför också en flintsmed, en järnsmed, stuckatörer, förgyllare och dekorationsmålare som visar upp gammalt hantverk.

Inträdet är fritt

Museet har även specialvisningar av bland annat gamla datorer, bilar och motorcyklar.

– Men man kan också gå runt själv, säger Karsten Bjergfelt.

Det kostar inget att gå in i magasinet och gratisbussar kör från stan hela dagen mellan klockan tio och fem.

Det är fri entré även på museet där besökarna kan se den pågående hantverksutställningen eller se gamla hantverksfilmer i väntan på bussen.