Hinner inte planera om. De senaste publikrestriktionerna på grund av covid-19 kastar återigen om tillvaron för kultur- och idrottslivet i Göteborg. Göteborgs Stadsteater ställer in alla evenemang till och med 29 januari, och Got Event kan behöva ställa in publikmagneten Gothenburg horse show.

Göteborgs Stadsteater började kräva vaccinationsbevis av besökare till samtliga scener i teaterhuset vid Götaplatsen den 1 december. De nya restriktionerna innebär bland annat att det inte räcker. Nu krävs även avstånd mellan sällskap.

– Eftersom vi behöver tid för att planera om salongerna måste vi tyvärr ställa in alla föreställningar till och med den 29 januari. Vi hoppas snart kunna återkomma med information om hur våren, från och med februari ser ut. Biljettkassan är öppen som vanligt. Även Restaurang Tiljan är öppen, enligt de restriktioner som råder, säger Ann Waldeborn, pressansvarig på Göteborgs Stadsteater.

”Drabbar ytterligare”

 Även för Got event, som driver många av stadens arenor, innebär restriktionerna stora förändringar.

– De nya begränsningarna drabbar självklart vår verksamhet ytterligare. Framförallt drabbar det våra arrangörer och hemmalag som nu måste besluta om att genomföra evenemanget med restriktioner, flytta fram eller helt enkelt ställa in. Oavsett skapar det mycket extrajobb för alla parter, säger Mikael Persson, kommunikationsansvarig på Got Event.

Han tipsar om att det är bäst att besöka Got Events och respektive evenemangs webbplatser för att se vad som gäller. Har du köpt biljett blir du kontaktad vid förändringar.

Besked om Gothenburg horse show dröjer

Gothenburg horse show, som är planerat till 23 februari, är nu i fara. Det är oklart vilka restriktioner som kommer att gälla vid tidpunkten och därför avvaktar Got Event att ta ett beslut.

– Vår styrelse tar ett definitivt beslut om genomförande först den 24 januari, säger Mikael Persson.