“Kanske hittar du en ny favoritplats”. Ovanligt många är ute och njuter av Göteborgs parker och naturområden just nu. Många går också till det ställe som de är vana att gå till. Därför vill stadsträdgårdsmästare Johan Rehngren ge tips på andra platser att upptäcka. “Kanske hittar du en ny favoritplats”, säger han.

Göteborgs stadsträdgårdsmästare Johan Rehngren tipsar om att det finns många fina parker och naturområden att upptäcka runt om i Göteborg. Foto: Cinna Axelsson

Med anledning av covid-19 är det många som är hemma från jobbet och många passar på att vara utomhus i parker och naturområden. Nu är det påsk och då kanske det kommer ännu fler besökare till några få platser, framförallt i de centrala delarna av Göteborg.

– Det är bra att fler hittar ut till våra gröna miljöer. Det finns otroligt många fina parker och naturområden i Göteborg med olika karaktär och som är ganska okända för många. Nu om någonsin kan det vara en bra tid att passa på att besöka och upptäcka dem, säger Johan Rehngren, Göteborgs stadsträdgårdsmästare.

Flera tips
Johan har flera tips på parker och naturområden runt om i Göteborgs Stad. De ligger i olika delar av staden och tanken är att det ska vara möjligt att cykla eller gå till det ställe som ligger närmast. Det finns promenadslingor på alla platserna.

– Vi vill uppmuntra till att vara ute, och så tolkar vi myndigheterna också, det är bra att minska stillasittandet och vara ute och få frisk luft. Ingen mår bra av att vara inomhus dygnet runt, utan kom ut och njut av vårsolen.

Även utomhus har alla ett gemensamt ansvar att minska smittspridningen. Hosta och nys i armvecket, tvätta händerna ofta, håll avståndet och stanna hemma om du är sjuk.

Ta hand om skräpet
I naturområdena finns det oftast inte några papperskorgar och städningen av badplatserna är inte helt igång ännu. Inte heller toaletterna på badplatserna och andra platser är öppna ännu.

– Därför är det extra viktigt att vi hjälps åt att hålla det rent och snyggt. Så om papperskorgar är fulla eller om det saknas papperskorg är det bra att ta med sitt skräp hem så blir det så mycket trevligare för alla att komma tillbaka till platsen, säger Johan Rehngren.

Keillers park. Foto: Peter Svenson