Exklusiv konstshop i Palmhuset. Försäljning av 45 exklusiva, signerade konstverk av poeter, författare, konstnärer och artister som Ane Brun, Mariam the Believer, Meja, Anna von Hausswolff och Freddie Wadling. Lägg därtill livemusik och experimentella improvisationer, och du har programmet för evenemanget Palmarum i Trädgårdsföreningen. Alla intäkter går till flyktingar i nöd.

Inträdet är gratis men förhoppningen är att gästerna spenderar ändå, med tanke på att alla intäkter går oavkortat till Rädda Barnen och deras arbete för att stödja flyktingar i behov av hjälp.

Initiativet kommer från musikern och konstnären Xenia Kriisin, som sedan tidigare samarbetar med Trädgårdsföreningen i den så kallade scenkonstserien Palmarum. I Palmhuset har man arrangerat en rad tillställningar med experimentell musik, dans, poesi, installationer och teater, många gånger specialskrivet och inspirerat av det speciella hus som man verkar i.

Även om ingenting någonsin är sig likt under ett Palmarum blir upplägget ändå snarlikt under fredagens arrangemang, då Karin Verbaan och Emelie Zetterberg med improvisation som utgångspunkt sätter ihop musik och rörliga bilder på ett sätt de aldrig prövat förut. Limbo fortsätter med andra akten och improviserar fram musik som tänjer på känslorna, medan Kristina Issa och Emil Blommé ska leka med känslan av osäkerhet, hårdhet och mjukhet.

Först till kvarn fyndar
Den stora begivenheten för kvällen blir dock försäljningen av drygt 45 unika alster, skapade och signerade av några av Sveriges främsta och mest egensinniga poeter, författare, konstnärer och artister, som exempelvis Ane Brun, Mariam the Believer, Meja, Anna von Hausswolff, Freddie Wadling med flera.

– Det blir ingen auktion utan verkan har fasta priser, som säljs enligt principen först till kvarn, så det gäller att vara på hugget om man både vill fynda och göra en god insats, säger Lisa Brunnström, evenemangsledare på Trädgårdsföreningen.

Inträdet är alltså som vanligt gratis men lokalen rymmer maximalt 150 personer, så det kan vara idé att hänga på låset när man öppnar dörrarna till Palmhuset fredagen 9 oktober klockan 20.00. Första akten kliver upp på scenen klockan 20.30.