Tre finalister. Utställningen Stora blå på Sjöfartsmuseet Akvariet är nominerat till Årets utställning 2022. Vinnaren utses den 25 april. ”Jag kan inte nog uttrycka min stolthet och glädje över detta uppmärksammande”, säger Maria Aunell, utställningsproducent.

I utställningen kan barn och deras vuxna utforska och lära känna havet genom fem fantasifulla miljöer. Forum för utställare har nu valt ut Stora blå som en av tre finalister till Årets utställning.

– Den här tävlingen premierar nyskapande, det ger mod att prova nytt och jag tror att det har betydelse för utvecklingen av utställningsmediet, säger Maja Björk Lindahl, som producerat utställningen tillsammans med kollegan Maria Aunell.

Priset går till den utställning som bäst utvecklar utställningsmediet utifrån följande kriterier: berättelse, gestaltning, publikvänlighet och metod. De andra två finalisterna är Sven-Harrys konstmuseum för utställningen Kraftverk-hantverk i en ny tid, och Trafikförvaltningen Spårvägsmuseet för utställningen Tillsammans på vatten, vägar och spår. Vem som vinner utses på Museernas vårmöte den 25 april.