Fåtal biljetter kvar att boka. Göteborgs kulturkalas den 20 till 22 augusti bjuder på över 110 programpunkter på 70 olika platser i staden. Intresset är stort och det finns bara ett fåtal biljetter kvar att boka. “Det är otroligt positivt och vår förhoppning är att alla programpunkter fylls”, säger Anna Mjörnvik, projektledare för Göteborgs kulturkalas på Göteborg & Co.

Konstnären Amalia Bille gör snabba tuschporträtt på hotel Avalon.

Förra året blev det inget kulturkalas i Göteborg på grund av covid-19-pandemin. I år tog Göteborg & Co tidigt beslut om att genomföra kulturkalaset trots pandemiläget med utgångspunkt från gällande restriktioner.

– Vi ville göra det för att bidra till återstarten av kulturen, att stötta näringen, besöksnäringen, konsten, konstnärerna och artisterna.

Eftersom det inte var möjligt att bygga stora scener och festplatser i centrala staden valde Göteborg & Co att sprida ut kulturkalaset och lägga programpunkterna hos befintliga aktörer.

– Vi har breddat och tagit ett nytt grepp, vi samarbetar med många nya parter och har massa olika scener.

Stort intresse

Det finns över 110 programpunkter på 70 olika platser i staden under de tre dagar som Göteborgs kulturkalas pågår. Ungefär hälften av programpunkterna kräver förbokning. Biljetterna släpptes den 10 augusti och är nästan slut.

– Det ser jättebra ut. Sättet vi gör kulturkalaset på i år är nytt så det var svårt att veta vad man skulle förvänta sig.

Finns drop in

Bu och Bä bjuder in till kalas i Lorensbergsparken.

För den som ännu inte hunnit boka biljett finns det drop in-platser till många programpunkter. Dem hittar man lättast genom att söka på drop in på Göteborgs kulturkalas hemsida.

– Allt är inte slut, det finns en hel del workshops och vi har ett helt slöjdområde på Kviberg med massa aktiviteter och där vet jag att det finns platser.

Biljettsläpp till utomhusbio

Det finns ett biljettsläpp kvar och det är till utomhusbion på Götaplatsen den 21 augusti. Då visas dramakomedin “En runda till” av Tomas Vinterberg i samarbete med Göteborgs filmfestival. Det finns 1500 biljetter och de går att boka från den 17 augusti klockan 13.

Titta hemma

B.baby ger konsert i Musikens hus och den sänds också på webben.

Det finns också möjlighet att ta del av Göteborgs kulturkalas hemifrån. Ungefär 20-30 akter sänds digitalt. Det är bland annat konserter med Evergrey och Silvana Imam i samarbete med Göteborgs-Posten, men också lokala artister som B.baby och Rgdh. Även litteratursamtal och samtal om musikstaden Göteborg sänds digitalt. Det går också att få en unik kulturupplevelse hemma genom att boka kulturpresenten till dig själv eller någon annan.

Hur har ni tänkt kring covid-19-pandemin?

– Hela upplägget kommer av pandemin och är den röda tråden i allt vi gjort. En av de största åtgärderna är platsbokning eller drop in för att ha ett maxantal, vi har spritt ut evenemanget, lagt till programpunkten kulturpresenten och streamar en del av innehållet. På plats är det arrangören som ansvarar och vi känner oss trygga med att alla våra partners följer Folkhälsomyndighetens restriktioner och rekommendationer. Alla har också sitt eget personliga ansvar för att begränsa smittspridningen, som det varit under hela pandemin.

The Tiny walking hotel festival äger rum vid Waterfront hotel vid Klippan. Där kan besökarna bland annat uppleva live-konstverk av Göteborgsbaserade konstnärer.