Många nya utställningar. Utforska havet på nyöppnade Sjöfartsmuseet Akvariet, ta del av göteborgskoloristerna på Göteborgs konstmuseum, högaktuella konstnären Małgorzata Mirga-Tas på Göteborgs Konsthall och upptäck tre modeutställningar. Göteborgs museer och konsthall har mycket att erbjuda i vår.

Den som vill ha något att göra har mycket att upptäcka på Göteborgs museer under våren. Sjöfartsmuseet Akvariet är nyöppnat med flera permanenta utställningar. På Göteborgs konstmuseum väntar flera nyheter. 22 april öppnar till exempel utställningen Den underbara färgen. Göteborgskolorismen i nytt ljus.

Röhsska uppmärksammar nya modetalanger i Norden med utställningen Nordiskt mode nu: stickat och tryck som startar 13 maj.

Göteborgs Konsthall presenterar en soloutställning med den internationellt uppmärksammade polsk-romska konstnären Małgorzata Mirga-Tas, som skapar en personlig bild av romskt liv ur ett feministiskt minoritetsperspektiv. Utställningen pågår 28 januari till 16 april.

På Göteborgs Stadsmuseum uppdateras den pågående succéutställningen Augusta Lundin – Sveriges första modehus med samtliga kreationer.

Se respektive hemsida nedan för mer information.