Bonnier Hoops tillbaka i Biskopsgården. För andra året i aret arrangeras basket- och kultursatsningen Bonnier Hoops i Biskopsgården. På invigningen den 19 juni blir det en streetbasketturnering där ungdomar kan spela mot bland annat poliser och författare.

– Enligt polisen hade vi en av de lugnaste somrarna någonsin förra året här i Biskopsgården. Och vi är övertygade om att det hängde ihop med just satsningen på BonnierHoops. Här har de unga ett ställe att gå till, spela basket, läsa böcker träffa kompisar och samtidigt ha vuxna runt sig fram till sent på kvällen. Så när vi fick frågan om att köra BonnierHoops ytterligare ett sommarlov var svaret självklart ja, säger Sergio Garay, stadsdelsdirektör på Västra Hisingen.

Målet med satsningen är att skapa en samlingsplats för ungdomar med aktiviteter som basketturneringar, läsning, pyssel, dans, spoken word och hiphop. Förra året var BonnierHoops baserat vid Svarte mosse, men i år flyttar aktiviteterna till Friskväderstorget. Öppettiderna är 11–21 på vardagar och 15–21 på lördagar från den 19 juni till den 17 augusti.

Bonnier Hoops Biskopsgården är ett samarbete mellan Göteborgs Stad, Bonnierförlagen, Svenska Basketbollförbundet, Bokmässan, Göteborg & Co, Polisen, Bostadsbolaget, Poseidon, Bo Bra och Västra Hisingen Basket.