Fotoutställningen "Jorden sedd från himlen" som visas utomhus på Gustaf Adolfs Torg har blivit en stor succé. Uppskattningsvis har den redan haft upp emot 500.000 besökare. Den senaste tiden är det främst skolor som fått upp ögonen för bilderna som nu stannar på torget tre extra veckor.

– Det är helt otroligt. Det är kanske upp emot en halv miljon besökare hittills, säger Erik Svensson, fransk generalkonsul i Göteborg och den som står bakom utställningen på torget.

Frågehäfte till skolelever

Den senaste tiden är det framförallt skolor i och kring Göteborg som upptäckt utställningen. Det som gjort den så populär är det frågehäfte för elever som tagits fram kring fotografierna. Med hjälp av bilderna och bildtexterna får eleverna tänka till och fundera och svara på ett antal frågor.

Varje dag är det ett antal skolklasser på plats. Något som Erik Svensson tycker är extra roligt.

– Det blir inte bara slötittande. Det är ett aktivt tittande, menar han.

Frågorna rör inte bara geografi utan också ämnen som biologi och historia.

Förlängs till 19 oktober

Utställningen av den franske fotografen Yann Arthus-Bertrand skulle egentligen ha stängt den 28 september. För att fler ska hinna se den så kommer den istället att ha öppet till och med söndagen den 19 oktober.

– Folk har hört av sig för att de är oroliga att de inte hinner med att titta på utställningen, berättar Erik Svensson.

Besöksantalet uppskattas genom att arrangören räknar besökarna ett par gånger om dagen och uppskattar hur länge varje person står där. Erik Svensson tror att utställningen i Göteborg har alla möjligheter att slå besökssiffran då den var i Stockholm.

– Det blir till och med fler besökare än i Stockholm om vi får hyfsat bra väder.