Öppna konstnärsateljéer, lokala rockband och sagostunder i det gröna. Det och mycket mer står på programmet för Örgrytes och Härlandas första gemensamma kulturfestival. Några av de aktuella scenerna är Kåken, Redbergsteatern och Studiefrämjandet.

Två år i rad har Kulturhuset Kåken arrangerat en egen kulturfestival. När årets festival skulle planeras väcktes tanken på att ordna en större festival tillsammans med flera andra aktörer inom kulturområdet i stadsdelarna Örgryte och Härlanda.

− Här finns många som sysslar med kulturevenemang och som gärna vill visa upp sig. Vi tror att det här kan vara början på något ännu större. Grundtanken är att vi inte är konkurrenter, utan att vi gärna samarbetar, säger Lotta Sjöberg, kulturhuschef på Kåken.

Mycket musik på Kåken

30D4.jpg
I programmet märks en rad konserter. Flera av dem äger rum på Kulturhuset Kåken.

− Vi har flera lokala förmågor på programmet, som 16-åriga Agnes Wicktor från Härlanda. Dessutom är det jättekul att ett band som New Found Land kommer till oss, de har fått en hel del uppmärksamhet och är ett framtidsband, säger Lotta Sjöberg.

Konstrunda och utställning

Till kulturfestivalens konstrunda har ett 20-tal konstnärer anslutit sig för att visa upp sin konst och sina ateljéer. I Härlanda kyrkas församlingshem visas dessutom en samlingsutställning.

Hos Studiefrämjandet blir det teater och visprogram och på Redbergsteatern står Gunnar Källström och Fridens Iiljer för underhållningen.

Frivilligcentraler medverkar

Gamla Redbergspojkar visar bilder ur sitt bildarkiv och i Kålltorpsparken arrangeras en utomhusmarknad för ”vindsröjare och kreativa återbrukare”.

Även flera av stadsdelarnas träffpunkter och frivilligcentraler medverkar under festivaldagen.

Fotnot: Lördagen den 12 juni pågår kulturfestivalen i Härlanda och Örgryte.