Prova på idrotter på Liseberg. Det börjar och slutar med en olympisk eld. Däremellan blir det en massa olika idrottsgrenar. Men sedan upphör likheterna med OS. Under Olympic days på Liseberg nästa helg, den 1-2 oktober, får besökarna vara med och idrotta. Och det är gratis inträde för alla under 16 och deras vårdnadshavare.

Här registrerar du dig för gratisbiljett till Olympic Days senast mån 26 sept.

– Förhoppningen är att alla ska hitta en idrott som de gillar och vill fortsätta utöva och utveckla efter evenemanget, säger Hanna Lindblad som är projektsamordnare på idrotts- och föreningsförvaltningen.

Olympic days äger rum den 1 och 2 oktober på Liseberg. Målsättningen med dagarna är att främja barns och ungas hälsa, samt slå ett slag för föreningslivet. Och kanske väcka en och annan OS-dröm. För att skänka inspiration kommer en rad olympier finnas på plats. En av dem är Jenny Fransson som nyligen brottade hem en bronsmedalj i OS i Rio de Janeiro.

– Jag har varit med på Olympic days i flera år nu. Det är ett väldigt roligt möte mellan oss olympier och alla barn. Dessutom ser jag framemot att prova lite olika idrotter, säger hon.

Vill vara en bra förebild
Jenny Fransson tycker det är viktigt att vara en bra förebild som idrottare. Hon berättar att hon alltid trivts i idrottsrörelsen och känt en glädje i brottningen. Det vill hon dela med sig av på Olympic days.

Hon hoppas kunna inspirera någon till att börja idrotta, oavsett om det är brottning eller ej. Hon tror dock att väldigt många skulle gilla hennes idrottsgren.

– Alla tycker ju om att brotta ner någon. Det är den känslan. Sedan är det ju förstås inte lika kul att bli nerbrottad, säger hon.

Olympic days anordnas av Sveriges olympiska kommitté, SISU Idrottsutbildarna Väst/Västsvenska idrottsförbundet, idrotts- och föreningsförvaltningen i Göteborgs Stad och Liseberg.

Alla barn och ungdomar till och med 16 år och deras vårdnadshavare får fri entré till evenemanget. Genom att registrerat sig på Lisebergs hemsida senast 26 september får man biljetter hemskickade.

2A70.jpg