Drop the beatz - det är titeln på Sveriges första beatbox battle som arrangeras på Backa Teater på fredag kväll. Två unga killar från Bergsjön , Denny Jovanovic, 18 år, och Daniel Djordjic, 19, står bakom tävlingen.

Denny och Daniel uppvaktade Backa Teater i höstas med idén att göra en show som kombinerar stand up och beatbox, alltså att härma ljudet av trummor, bas, scratch och sång med den egna rösten. Teatern nappade på och nu på fredag, med start klockan 18, blir drömmen verklighet.

Vill förändra bilden av förortsungdomar

Men det handlar inte bara om beatbox och stand up. Denny och Daniel vill också förändra bilden av förorten.

– Det dåliga rykte som politiker och media ger förorterna hindrar ungdomar som bor där från att uttrycka sina talanger och passioner. De stämplas som kriminella och samhället vänder ryggen till, säger Denny och Daniel.

– Med Drop the beatz vill vi få ungdomar att tänka att de kan förändra den bilden. Det gäller bara att ha tålamod och en dröm som man starkt tror på.

Publiken får också delta

Daniel ska själv vara med och tävla på fredag, under sitt artistnamn Flexpoint. Andra som ställer upp är BezZ (Besart Durgut) och KittyKaytee (Kim-Tina Radosavljevic).

Publiken kommer att få delta med egna beat och också agera jury när kvällens vinnare ska koras. Bakom skivpelarna står prisbelönte DJ Ego och kvällens värd är Mr Dogg (alias Denny Jovanovic).

– Vi har ordnat några små shower förut, men då hade vi varken någon budget eller några pengar, berättar Daniel Djordjic.

Stöd från ”En snabb slant”

– Vi la ner vår själ och vårt hjärta i det, men vi fick göra en massa tjänster för att få lokal och vi lånade trasiga högtalare lagade med silvertejp. Med Backa Teater i ryggen är läget ett helt annat.

Teatern hjälper till med lokal, teknik och personal. Killarna har också ansökt om och fått stöd från Göteborgs Stads ungdomsstipendium ”En snabb slant” för att kunna genomföra Drop the beatz.