En halv miljon unga tittare. Det bubblar av förväntningar kring nya Angered Arena. Massor av nyfikna har redan hittat dit, och i sommar kommer anläggningen att bli rikskänd genom SVT:s barn- och ungdomsprogram: Summercamp.

Trots att det ännu inte gått två veckor sedan portarna slogs upp för den nya storslagna anläggningen i Angered börjar enhetschefen Gunnar Svenssons redan se fram emot sommaren.

Fjärde- och femteklassare från Vättleskolan
Den 19-22 maj kommer SVT, med programledaren Stephan Wilson Yuceyatak i spetsen, till Angered för att spela in grentävlingar som sedan ska sändas under tio måndagar med början efter skolslutet i juni.

– När de var här för ett titta förstod jag hur stor han är bland barn och unga. Alla kände igen honom. Och man räknar med att närmare en halv miljon barn kommer att titta på Summercamp med inspelningarna härifrån Angered, säger Gunnar Svensson.

En casting är redan genomförd på Vättleskolan. Elever från årskurs fyra och fem har tagits ut för att delta vid inspelningarna i maj.

Arenan har överträffat SVT:s förväntningar
Grentävlingarna, som påminner om Mästarnas mästare i sitt upplägg, ska spelas in både ute på Angeredsvallen och inne i den nya friidrottshallen.

– De sa att de haft höga förväntningar på vår anläggning, men att de ändå överträffats, berättar en stolt Gunnar Svensson och fortsätter:

– TV-inspelningarna kommer nog att fungera som reklam både ute i landet och i närområdet. Jag hoppas ju att folk i hela Göteborgsområdet ska hitta till Angered Arena.