”Gbg talks” på centralen Vill du lära känna en främling? Den 14 och 15 december har du chansen. Då anordnar Göteborg & Co nämligen ”Gbg Talks” – ett arrangemang på Centralstationen där alla som vill kan föra ett samtal med någon de aldrig tidigare träffat.

För att göra det lite lättare att bryta isen får var och en specialskrivna frågor att ställa till sin samtalspartner. Syftet är att sätta fokus på det mänskliga mötet, och samtidigt lyfta organisationer som jobbar med liknande frågor som Språkvän Göteborg, Stadsmissionen och Kompis Sverige.

– Vårt uppdrag är att få fler att upptäcka och välja Göteborg, dessutom ska vi bidra till en hållbar destination i alla dimensioner. Vi är övertygade om att goda samtal leder till ökad förståelse och därigenom en bättre stad för alla, säger Göteborg & Co:s vd Peter Grönberg i ett pressmeddelande.

Redan i dag, den 6 december, släpps videoklipp på Göteborg & Co:s hemsida med för varandra okända göteborgare som lär känna varandra. Initiativet är en del av Julstaden Göteborg.