Pyntad och klar. Så här års brukar Liseberg vara fullt av julpynt som granar, girlanger och ljus. I år har nöjesparken fått hitta nya lösningar för sina julsaker. För att glädja göteborgarna är huvudentrén nu julfin – bland annat med en fotovägg, där den som vill kan ta ett juligt kort.

Ett vanligt år finns det tre ton konstsnö, mer än fem miljoner juleljus och cirka 1 300 granar inne i parken under Jul på Liseberg. I år hann Liseberg göra det fint för julbordsgästerna – innan beslutet togs att ställa in julborden.

– Hela hamnområdet är julpyntat, säger Ebba Källeskog, PR-ansvarig, Liseberg.

Har fått avboka

En del av det Liseberg beställt av leverantörer till Jul på Liseberg – som snö, granar och julljus – har gått att avboka.

– Men det fanns sådant som inte gick att avboka och då bestämde vi oss för att göra en fin kuliss vid huvudentrén. Det finns bland annat några ljusklädda träd, granar, konstsnö och annan dekor. Dessutom har vi byggt upp en fotovägg så att den som är på plats kan ta ett juligt kort.

Majoriteten av Lisebergs juldekor är magasinerat, men en del av de ljusslingor som lyser i träden sitter faktiskt kvar även under sommaren, berättar Ebba Källeskog.

Lånar ni ut något så att det kan användas i resten av staden?

– Nej, utan vi fokuserar vår dekor till att skapa den där särskilda Jul på Lisebergs-känslan vid huvudentrén. Där tycker vi att vi har bäst förutsättningar att skapa en bra upplevelse i år,

Räddningsmissionen tände granen

Liseberg julgran lyser sedan 20 november och kommer hållas tänd fram till trettondagen. I år tändes granen tillsammans med Räddningsmissionen.

– Vi har ett samarbete med Räddningsmissionen sedan flera år tillbaka och brukar bland annat stötta dem med julklappar under julperioden. I år är parken stängd, men då vi ändå bestämde oss för att tända granen kändes det helt rätt att göra det tillsammans med Räddningsmissionen och lyfta deras viktiga arbete för ett medmänskligare Göteborg, säger Ebba Källeskog.