Ska rivas och ge plats åt ny simhall. På söndag 2 april öppnar idrotts- och föreningsförvaltningen Isdala i Kortedala för alla som vill ta en sista åktur. Isdala ishall är utsliten och ska rivas. Den ska istället ge plats åt en ny simhall och samtidigt byggs just nu en ny is- och sporthall i Kvibergs park.

På 1960-talet byggdes Isdala isbana i Kortedala och i mitten av 1980-talet blev det en ishall med väggar och tak. I dag är hallen gammal och tekniskt utsliten. Innan hallen stängs för gott är det allmänhetens åkning söndagen den 2 april (se program i faktarutan).

– Vi har inte haft möjlighet att ha allmänhetens åkning i Isdala under den här säsongen, så det är kul att kunna avsluta med det, säger Malin Ederfors, tillförordnad enhetschef på idrotts- och föreningsförvaltningen Öster och Hisingen.

Fritt inträde

Det är gratis inträde i Isdala ishall på söndag. Det går att hyra skridskor på plats och betala med swish eller kort. Göteborgs ishockeyklubb håller kaféet öppet för skridskoåkare som är fikasugna. Föreningen har spelat på Isdala sedan 1973 och flyttar nu till den helt nya is- och sporthallen i Kvibergs park. Även Isdala konståkningsförbund, Göteborgs isdansklubb och GKK Synchro har varit verksamma i Isdala.

Ersätts av simhall

Isdala ska rivas efter sommaren och ge plats åt en simhall. Den ska bestå av en 25-metersbassäng och en undervisningsbassäng med höj- och sänkbar botten. Byggstart är planerad till hösten 2023 och simhallen beräknas vara klar vintern 2026.