Vad ska vi hitta på? När barnen tröttnat på strandliv och lekplatsen börjar kännas tjatig är det dags att hitta på något extra kul. Som till exempel att göra en picknick, kombinerad med barnteater, clowner och levande musik.

I Slottsskogen och Trädgårdsföreningen kommer det att bjudas på program som passar barn under skolåldern och är som gjorda för att kombineras med en picknick i det fria.

Göteborgs Sommarunderhållning bjuder som vanligt på många barnprogram i år. I Slottsskogen spelar man på scenen intill Tropikhuset (före detta Björngårdsvillan) varje tisdag kl 12.00.

I Trädgårdsföreningen har man en liten scen och publiken sitter med sina picknickkorgar i gräset. Har man otur med vädret finns det möjlighet att flytta in föreställningarna i Lagerträhuset. I Trädgårdsföreningen kommer det att vara föreställningar tre dagar i veckan under juni och juli.

Teater, musik och clowneri

Dockteatern Buratino sätter upp föreställningen Tre små grisar. Tanterna (och deras dockteater) är namnet på en annan liten grupp som bjuder på en annorlunda föreställning om respekt.

Förutom teater blir det trollkarlar, clowner och musikföreställningar med Ingeborg Gillner. Då blir musik från Bullerbyn, Lönneberga och Villa Villerkulla och publiken får låna både utklädningskläder och enklare instrument. Här får barnen vara med och skapa musik.

– Det är fantastiskt att sitta med i publiken och se hur uppslukade barnen blir av det som händer uppe på scenen, säger Marie-Anne Dahlberg som arrangerar Göteborgs Sommarunderhållning.

– När de dessutom får delta och spela på egna instrument vet glädjen inga gränser, konstaterar hon.

Båtutflykt

Teater Kolibri möter ni på Älvsborgsön, där de sätter upp Abel von Snabel – en munter bageriföreställning med ramsor, rytmer och muntra episoder.

Ut till Älvsborgs Fästning kör Börjessons utflyktsbåtar som avgår från Lilla Bommen och det är klokt att boka biljetter i förväg. Teater Kolibri spelar på Älvsborgsön 10-14 juni.

Barnmusikfestival

Sista lördagen i augusti arrangerar Göteborg Dans & Teater Festival tillsammans med ”En Kulturförening” en barnmusikfestival i Trädgårdsföreningen.

Programmet kommer främst att innehålla musik, men också dans och berättande för barn och det blir mycket inriktning på tibetansk kultur. Alla intäkterna denna dag går oavkortat till ett skolbygge i Tibet. Vuxna kommer in gratis i barns sällskap. Har man inga barn så får man låna!

Hela Göteborgs Sommarunderhållnings program hittar du på internet.