De uppmärksammade tapetgrupperna i Trädgårdsföreningen får ett liv även efter Göteborgs lustgårdar. Även i sommar kommer de tårtformade rabatterna att finnas kvar i parken. Några av dem kommer att se ut som förra året. Andra blir helt nya.

Tapetgrupperna är tätt förknippade med hur parken såg ut runt förra sekelskiftet, Trädgårdsföreningens guldålder. Därför hade de en given plats på sommarens stora utställningssatsning Göteborgs lustgårdar och är en viktig del i återskapandet av parken.

Flera trädgårdar permanenta

Även några av de trädgårdar som anlades inför utställningen är numer permanenta. Som till exempel Woodlands som är skapad av kända trädgårdsdesigners som Heiner Luz, Julie Toll och Jacqueline van der Kloet.

Ännu vackrare i år

Trädgårdsmästare Malin Löfstrand tror att det är först i år som flera av förra årets kreationer kommer att komma till sin fulla rätt. Bland annat gäller det Bröllopsplatsen i nya Rosparken.

− Klängrosorna på bågarna i gången fram till vigselplatsen har skjutit långa skott, så där håller vi tummarna, säger hon i ett pressmeddelande.