Ikväll är det premiär för ungdomsteaterprojektet "East Side Story - en rocksaga". Uppsättningen har inspirerats av EU-kravallerna och speglar polis och ungdomar i Göteborg. Frågan är vem som provocerar vem. Projektet är ett samarbete mellan Arbetsmarknadskontoret och Teater Balagan och Göteborgs Stad står som ansvarig anordnare.

Förutom EU-kravallerna så har ”East Side Story” även hämtat inspiration från Romeo & Julia och West Side Story.

– Det handlar om hur polisen provocerar gäng mot varandra för att få gatan upprensad och själva slippa få skulden. Parallellt löper en kärlekshistoria, säger Eva Edwall, projektledare.

De 25 skådespelarna är amatörer som har kommunal arbetsplatspraktik. Projektledaren Eva Edwall är själv skådespelare och
teaterpedagog. Det är fjärde gången Eva Edwall håller i ett liknande projekt sponsrat av Göteborgs Stad. Projektet startade i november och håller på fram till mitten av maj. SDN Lärjedalen, Allmänna arvsfonden och Sensus har också skjutit till pengar.

– Få av deltagarna vill bli skådespelare i framtiden, detta är istället en injektion att ta tag i sitt liv, börja studera eller jobba, säger Eva Edwall.

”East Side Story” har premiär ikväll klockan 19 på Teater Balagan i Hjällbo.