Lånas ut på 15 år. En sju meter lång blyertsteckning och videoprojektion kommer att visas i utställningen “Grejen med Göteborg” på Göteborgs stadsmuseum de kommande 15 åren. Verket heter “Tramlines”, är skapat av konstnären Phoebe Boswell och tar med betraktaren på en spårvagnsresa från Angered till Linnéstaden.

Phoebe Boswell var i Göteborg på ett konstnärsstipendium när hon skapade hon verket “Tramlines” 2015. Det har tidigare visats i hennes soloutställning på Göteborgs konsthall 2018. Nu har hon lånat ut verket till stadsmuseets 1900-talsutställning “Grejen med Göteborg” i hela 15 år.

– Jag gjorde verket i och för Göteborg. Att det nu kommer att få bo i staden där det föddes är väldigt rörande för mig. Det är en ära att det nu får en plats i stadens kulturhistoria, säger Phoebe Boswell.

Skildrar staden

 Hon har fotograferat detaljer längs med spårvagnslinjen från Angered till Linnéstaden och överfört till den långa teckningen.

– Phoebe Boswells verk är fascinerande, inte bara för att hon är en väldigt skicklig tecknare, utan för att hon skildrar staden och dess människor med en samtida, skarp blick. Vi är glada och stolta över att hennes bild av Göteborg blir en del av 1900-talsutställningen för lång tid framöver, säger utställningsproducent Maja Björk Lindahl.

Färdigställs 23 februari

Phoebe Boswell föddes 1982 i Kenya och bor i London. Den 23 februari kommer hon till Göteborgs stadsmuseum för att färdigställa verket. Det går också att höra henne berätta om verket i ett konstnärssamtal på Göteborgs konsthall den 23 februari klockan 18. Där medverkar också Liv Stoltz, intendent för utställningar, och Mija Renström, intendent för pedagogik på Göteborgs konsthall. Samtalet är på engelska.