Spela instrument, growla eller lär dig grunderna i inspelningsteknik. Det är några av de möjligheter som ges när ungdomssatsningen Teen Dream på Hisingen under en veckas tid ordnar en rad aktiviteter för stadens musikintresserade ungdomar.

− Tanken är att ungdomarna ska få lite matnyttiga kunskaper så att de kan utvecklas som artister, säger Christer Barrvall, som är ansvarig för musikveckan på Teen Dream.

Olika teman varje dag

Alla är välkomna men främst riktar sig aktiviteterna till ungdomar som redan spelar, antingen i band eller på egen hand, och som vill utveckla sig och få lite kännedom om branschen.

Den som vill kan anmäla sig till hela veckan, men det går också att delta enbart en eller ett par dagar. Varje dag fokuserar på särskilda teman, som till exempel onsdagen som går i sångens tecken eller torsdagen som handlar om arrangemang, image och stil.

Start måndagen den 29 juni

Under veckan ordnas olika workshops och flera av programpunkterna hålls av etablerade musiker från Göteborgsband som Despite, Outshine och Igneous Human.

Musikveckan pågår mellan den 29 juni och den 3 juli. Den är ett samarbete mellan Teen Dream, Sensus och Tractor Productions.

Fotnot:
Kostnaden för att delta är 50 kronor per dag – då ingår lunch och fika. Anmälan görs till Teen Dream senast måndagen den 22 juni.