En dag för alla. Lördag 14 september blir det festival på Rymdtorget i Bergsjön. För sjätte året i rad ordnas Tellusfestivalen med mycket kultur, en del sport och möjlighet att kliva in i stadsdelens kulturhus som ska stå klart 2021.

Tellusfestivalen skapas av de som bor och jobbar i Östra Göteborg. Det är en dag för alla där lokala föreningar tillsammans med näringsliv och stadsdel bidrar till programmet.

Tellusfestivalen besöks av flera tusen varje år och sedan starten 2013 är kultur en självklar del i programmet. Så även i år. Du kan välja både att njuta av andras framträdanden och själv utöva till exempel dans, poesi eller konst.

Det kommer också finnas en möjlighet att tjuvkika på Bergsjöns Kulturhus som ska stå klart 2021.

– Du kommer att kunna kliva in i kulturhuset och se dig omkring med hjälp av VR, det vill säga en teknik som skapar en datorsimulerad verklighet av huset. Besökarna får också vara med och måla stora vepor som ska sitta på byggstängslet när arbetet med kulturhuset drar igång på riktigt, säger Katja Ahlsell, projektledare för Kulturhus Bergsjön.

Bergsjöloppet och prova-på-aktiviteter
Festivalen bjuder även på sport i form av prova-på hos idrottsföreningarnas Street games och vårdcentralen Nötkärnan håller det årliga Bergsjöloppet.

På plats finns också stadsdelens politiker för samtal med invånare under rubriken Låna en politiker (läs mer här).

Tellusfestivalen äger rum lördagen den 14 september klockan 12–18 och arrangeras av stadsdelsförvaltningen Östra Göteborg tillsammans med Göteborgslokaler, Higab, Bergsjön 2021, Balder, Familjebostäder och I love 415.