Innehållsrikt och pandemianpassat program. På lördag 11 september är det återigen dags för Tellusfestivalen i Bergsjön. Det blir en lång rad aktiviteter på Rymdtorget arrangerade av kulturhuset, lokala föreningar och näringslivet.

Förra året fick Tellusfestivalen – som ägt rum sedan 2014 – ställas in på grund av pandemin. Men i år är det dags igen. Programmet har anpassats med pandemin i åtanke och innebär att det blir en större spridning av aktiviteterna på flera platser.

– Vi fyller Kulturstråket, som går från Kulturhuset upp till Rymdtorgets spårvagnshållplats, med massor av aktiviteter och upplevelser för såväl stora som små, säger Kalle Skatt Söderström, kulturkoordinator på Kulturhuset Bergsjön.

Hållbar fiskdamm

 På festivalområdet kommer det att finnas två scener. Där blir det såväl trollerishow som dans och framträdanden från kulturskolans elever.

För yngre besökare finns det en hållbar fiskdamm där fångsten är begagnade leksaker och böcker.

Arrangeras av Kulturhuset

 Tellusfestivalen pågår mellan klockan 12–18 lördag 11 september. Den arrangeras av Kulturhuset Bergsjön som är en del av kulturförvaltningen, Göteborgs Stad i samarbete med Balder, Bergsjön 2021, Egnahemsbolaget, Familjebostäder, Göteborgslokaler, Higab och föreningslivet i Bergsjön.